Almanya Gezi Rehberi, Gezi yerlerini önce keşfedin
Almanya Gezi Rehberi ve gezilecek şehirler
Almanya Gezi Rehberi; 1871 yıllarında ulusal birliğini tamamlamış olan Almanya, 16 federal alt bölgesi ile her yıl pek çok turisti ağırlıyor. Müzik, tiyatro ve felsefe gibi sanat dalları alanında Avrupa medeniyetine büyük katkılar yapan modern ülkeye uçuşunuzu gerçekleştirerek, kültürel ve tarihi bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. Uzatmadan Almanya gezilecek yerler listemizde detaylara geçelim…
Berlin
Tarihi dokusu, renkli gece yaşantısı, dar sokakları ve sanatsal faaliyetleriyle ilgi toplayan başkent Berlin, Almanya gezilecek yerler çizelgesinin başında geliyor. Şehrin tam merkezi noktasında, 1989’da Berlin Duvarı‘nın yıkılmasından sonra önem kazanan Potsdamer Meydanı dikkatleri çekiyor. Avrupa’nın bohem ruhunu yansıtan meydanda ister alışveriş merkezlerini gezebilir ve renkli caddelerde yürüyüşe çıkabilirsiniz.
Münih
Yaklaşık 1,5 milyon kişiye ev sahipliği yapan Münih, Bavyera eyaletinin başkenti olarak biliniyor. BMW Müzesi, Munich Residenz, Frauenkirche ve Nymphenburg Sarayı, Theatinerkirche ve İngiliz Bahçesi şehrin başlıca gezilecek yapıtlarını temsil ediyor. Günün her saati kalabalık olan Marienplatz Caddesi, 1158 yılından beri şehrin ana meydanı olarak önemini koruyor. Münih görülmeye değer...
Frankfurt
Almanya’nın ticari açıdan gelişmiş kenti Frankfurt; sanat müzeleri, galerileri, eşsiz tarihi binaları ve eğlence dolu fuar organizasyonları ile kültür turizmi açısından ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. 690.000’i aşkın nüfusa sahip olan ve Main Nehri ile çevrili olan şehirde, klasik- modern yapıları iç içe görmek mümkün. Senckenberg Müzesi, Frankfurt Katedrali, St Paul Kilisesi ve Goethe’nin Evi, görülmeye değerdir.
Hamburg
Almanya Turizm Gezilecek Yerler; 1200 yıllık köklü geçmişiyle öne çıkan Hamburg, bünyesindeki 100’e yakın konsolosluğu sayesinde “Dünyaya Açılan Kapı” olarak adlandırılıyor. Alster ve Elbe nehirleri arasında kurulu bulunan şehrin bünyesinde doğal göller, tabiat parkları ve köprüler geniş yer kaplıyor. Dünya’nın en büyük konteyner limanına sahip şehirde, gezinize ilk olarak Rathausmarkt caddesinden başlayabilir ve bölgede Hamburg Belediye Binası’nı gezebilirsiniz.
Köln
Almanya gezilecek yerler içerisinde dördüncü büyük kenti olan Köln, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin sınırları içerisinde bulunuyor. Sportif aktiviteleri, festivalleri, yerel biraları, müzeleri ve çikolataları ile özgün bir şehir yapısı sergiliyor. Orta Çağ dönemine ait kiliselerden post modern binalara kadar pek çok tarihi yapıta rastlayabileceksiniz. Dilerseniz Hohenzollern Köprüsü‘nde şehir manzarasını seyredebilir veya Hohe Caddesi‘nde keyif dolu alışverişler yapabilirsiniz.
Heidelberg
Şehrin en önemli tarihi yapısı Saray'dır. Saray günümüzde çoğu bölümü yıkılmış olarak bulunmaktadır. Sarayın içinde Alman Eczane Müzesi (Deutsches Apothekes Museum) ve eski, büyük bir de fıçı (Grosses Fass) bulunmaktadır. Neckar üzerinde bulunan ve 1248'de inşa edilmiş olan, halk arasında eski köprü (Alte Brücke) diye anılan köprünün asıl adı Carl-Theodor Brücke'dir. Eski şehrin tam ortasında yer alan Heiligegeistkirche, şehrin en ünlü kilisesidir.
Romantik Yol
Aynı zamanda 2. Dünya Savaşı sonrası Hitler yüzünden dünyanın gözünde korkunç bir imaja sahip olan ülkenin kurtarıcı meleği. Burası Almanya’nın en eski ve en sevilen turistik yolu. Savaş sonrası turizmi canlandırmak amacıyla 1950’de kuruldu. Bugün her yıl 25 milyondan fazla konuk Würzburg ile Füssen arasındaki 410 kilometrelik yol üzerinde bulunan birçok güzel kent ve kaleyi ziyaret ediyor. Almanya turları, Almanya vizesi için iletişime geçiniz.
Zugspitze Dağı
Almanya ile Avusturya sınırında bulunan Wetterstein Dağları'nın en yüksek zirvesi olan Zugspitze turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Almanya'nın en yüksek dağı olması özelliğini taşıyan Zugspitze'ye hem Almanya hemde Avusturya tarafından teleferiklerle çıkmak mümkün. Deniz seviyesinden 2962 metre yüksekliktedir. olan Zugspitze Bavyera Eyaleti'e bağlı Garmisch-Partenkirchen şehrine de çok sayıda turist getirmesiyle biliniyor.
Berlin Duvarı
Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için Doğu Alman meclisinin kararı ile 13 Ağustos 1961 yılında Berlin'de yapımına başlanan 46 km uzunluğundaki duvar. Batı'da yıllarca "Utanç duvarı" olarak da anılan ve Batı Berlin'i abluka altına alan bu betondan sınır, 9 Kasım 1989'da Doğu Almanya'nın, isteyen vatandaşlarin Batı'ya gidebileceğini açıklamasının ardından tüm tesisleriyle birlikte yıkıldı.