• BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN
  • 0533 303 7973 Chat on WhatsApp

Cezayir Gezi Rehberi, Gezi yerlerini kolay keşfedin!

Cezayir Gezi Rehberi ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başaracak güzellikler içerir. Afrika’nın en büyük ikinci ülkesi olan Cezayir, tarihi zenginliği ile öne çıkan ülkelerin başında gelir. Diğer Afrika ülkelerine nazaran yüksek olan hayat standartları ve Akdeniz’in hediye ettiği güzellikler ile ülke, her yıl çok sayıda turist çekmektedir. Cezayir tarihsel bir çeşitliliğe sahiptir. Cezayir’deki tarihi mekanlar M.Ö. dönemden Fransız sömürgesi döneme kadar geniş bir çeşitlilik içerir. Hristiyan ve İslam mimarisinin en güzel örneklerinin de yer aldığı Cezayir’deki tarihi yerler, her yıl çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Cezayir Gezi Rehberi

Cezayir Kasbahı

Kasbah, eşsiz bir İslami şehirdir. MÖ 4. yy. Kartaca ticaret merkezinin kurulduğu adalara bakan, Akdeniz'in en güzel kıyı bölgelerinden birinde duruyor. Kalenin kalıntıları, eski camiler ve Osmanlı tarzı sarayların yanı sıra köklü bir topluluk duygusuyla ilişkilendirilen geleneksel bir kentsel yapının kalıntıları var. Bu kale Cezayir bölgesinde tarihi bir 11. yüzyıl kentinde bulunmaktadır. Hammadid Hanedanının ilk başkenti olarak görev almıştır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınan yapı 'Otantik bir Müslüman kenti' olarak tasvir edildi. Bu bölge 1418 metre yükseklikte kurulmuş olup şehri sınırlayan tam 7 km uzunluğunda tarihi surlar içermektedir. İslam Coğrafyası'nın en değerli tarihi kentlerinden biridir. Cezayir seyahatinizin ilk ülkelerden biri olmalıdır.

Cezayir Gezi Rehberi

Mzab Vadisi

M'zab veya Mzab, Cezayir'in Gardaya ili sınırları içinde, Sahra Çölü'nün kuzeyinde yer alan doğal bir bölgedir. Cezayir'in 600km güneyinde bulunur ve yaklaşık 360.000 nüfusu vardır. 10. yüzyılda İbadiler tarafından beş ksour (müstahkem şehirler) etrafında yapılan geleneksel bir insan yaşam alanı, M'Zab vadisinde bozulmadan korunmuştur. Sade, işlevsel ve çevreye mükemmel bir şekilde uyarlanmış olan M'Zab'ın mimarisi, ailenin yapısına saygı duyarak toplum yaşamı için tasarlanmıştır. Günümüz şehir planlamacıları için bir ilham kaynağıdır. Mzab, Wad Mzab (Oued Mzab) vadisinde ortalanmış bir kireçtaşı platosudur. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan M’Zab, yaklaşık 360 bin nüfusa sahip özel bir bölgedir. Cezayir ülke vizesi hizmeti için teklif alınız.

Cezayir Gezi Rehberi

Timgad

Cezayir’deki en iyi korunmuş Roma harabelerinden biri olan Timgad, hayatta kalmasını sağlayan Sahra kumlarına müteşekkir olabilir. Öylesine dikkat çekici bir yerleşimdir ki, bazı gezginler buraya “Cezayirli Pompei” adını verecek kadar ileri gitmişlerdir. Timgad (Thamugadi olarak da bilinir), kuzeydoğu Cezayir’de, Aures Dağları’nda yer alan bir Roma askeri kolonisiydi. Timgad’ın tam adı “Colonia Marciana Ulpia Traiana Thamugadi” şeklindeydi. Şehir, M.S. 100 civarında İmparator Trajan tarafından kurulmuş ve imparatorun annesi (Marcia), en büyük ablası (Ulpia Marciana), ve babası (Marcus Ulpius Traianus) anısına şehre bu isim verilmişti. Büyük olasılıkla Timgad ilk başta, Legio III Augusta (3. Augusta Lejyonu) için bir karargâh olarak oluşturulmuştu.

Cezayir Gezi Rehberi

Beni Hammad Kalesi

Bu kale Hammadid Hanedanının ilk başkenti olarak görev almıştır. Hammadî Hanedanlığının başkenti olan Beni Hammad Kalesine bir çok anıt eser kazandırmıştı. 1980 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne alınan yapı 'Otantik bir Müslüman kenti' olarak tasvir edildi. Bu bölge 1418 metre yükseklikte kurulmuş olup şehri sınırlayan tam 7 km uzunluğunda tarihi surlar içerir. Günümüze sadece harabe halindeki kalıntıları ulaşmış olup, bir zamanlar Cezayir tarihindeki önemli statüsüne tanıklık ediyordu. İnsanlar başka yerlerde başka fırsatlar aramaya başlamadan ve bir zamanlar korunaklı bir kale olup terkedilmekten ve kısmen de olsa harabeye dönüşmeden önce, Ortaçağ kalesi ve yerel hanedanın başkenti olarak yaşamıştır.

Cezayir Ulu Camii

Cezayir Ulu Camii

Djamaa el Djazair ( Arapça: جامع الجزائر , Cezayir Ulu Camisi olarak da bilinir), Cezayir'in başkenti Cezayir'de bir camidir. Dünyanın en yüksek minaresine sahiptir ve Suudi Arabistan'daki Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonra dünyanın üçüncü büyük camisidir. Ayrıca 265 m (869 ft) ile Afrika'daki en yüksek minareye sahiptir. Ayrıca 37 katlı olan minarenin tepesinde gözlem alanı bulunur. Cami, 9 büyüklüğünde bir depreme dayanacak şekilde tasarlanmış ve yapı korozyona karşı özel olarak korunmuştur. Ana ibadet salonunun destek ayağı olarak hizmet eden 618 sekizgen kolonu ve 6 km uzunluğunda bir lazer sistemiyle oyulmuş kaligrafi yazı içerir. Kubbesi 50m çapı ve 70m yüksekliğidir. Cezayir Gezi Rehberi ...

Cezayir Gezi Rehberi

Maqam Echahid (Şehitler Anıtı)

Cezayir'in Bağımsızlık Savaşı'nda şehit olanlar adına harpten 20 yıl sonra 1982'de inşa edilen anıttır. Palmiye yaprağını anımsatan yapının duvarlarında Cezayir Bağımsızlık Mücadelesinin temsili niteliğinde asker heykelleri bulunuyor. 92 metre yüksekliğe sahip olan Şehitler Anıtı Cezayir'in gezilecek görülecek yerleri arasındadır. Cezayir Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün dizayn ettiği anıt, Kanadalı bir şirket tarafından betonarme materyaliyle oluşturulmuştur. Cezayir – Fransa savaşında hayatını kaybeden şehitler anısına 1980 yılında yapılan Şehitler Anıtı, ülkenin manevi yönünü anlatan yakın tarihte yapılmış ihtişamlı bir eserdir. Bu eseri ziyaret etmek için 08:00 – 19:00 saatlerini tercih etmeniz gereklidir.

Cezayir Gezi Rehberi

Keçiova Camii

Başkent Cezayir'de bulunan görkemli bir camidir. Bizans ve Mağrip mimarisinin muhteşem uyumu neticesinde inşa edilen kutsal yapı 1612'de hizmete açılmıştır. Osmanlı Devleti'nin bölgede oluşturduğu en muazzam yapıların başında gelen Ketchaoua Camii ülkenin en tanınan simgesidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de kendisine yer bulan şahane cami yaklaşık 220 yıl sonra bölgede Fransız işgali yaşandığında katedrale çevrilmek istenmiştir. Bu dönüşüme karşı çıkan 4 bin dolayında Cezayirli yakılarak idam edilmiştir. Ülkenin kurtuluşunun ardından caminin yer aldığı alan 'Şehitler Meydanı' olarak adlandırılmıştır. Cezayir'in tarihi yerlerinden biri olan Keçiova Camii, ülkenin yakın tarihinin en kanlı hadiselerinden birine sahne olmuştur.

Cezayir Gezi Rehberi

Essai du Hamma Bahçeleri

Cezayir'in Hamma bölgesinde Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi yakınında yer alan 58 hektarlık bir bahçedir. 1832 yılında oluşturulan bu yemyeşil bahçe dünyanın en önemli test noktalarından biri olarak kabul edilmektedir. Bahçeye 1834 yılında 25 bin, 1837 yılındaysa 87 bin bitki eklenmiştir. 1842 yılından itibaren Dünya Bitki İklimlendirme Testlerinin önemli mekanlarından biri haline geldi. Egzotik binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan botanik bahçe, yıllık ve uzun ömürlü bitkilerle donatılmıştır. Essai du Hamma Bahçeleri bitki çeşitliliğinin yanı sıra lama, kirpi, alpaka ve bazı kuş türlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Yeşil alanlara ilgi duyanların Cezayir gezi rehberinde bulunması gereken bir bahçedir.

Notre Dame d'Afrique

Notre Dame d'Afrique

Başkent Cezayir'de bulunan bir bazilikadır. 1872 yılında yapımına başanan kutsal bina, 1858 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Mimar Jean Eugene Fromageau tarafından Neo-Bizans mimari sitiliyle oluşturulmuştur. Roma Katolik kilisesi olarak faaliyet gösteren bazilika 1943 yılında II. Dünya Savaşı bombardımanlarında ağır hasar görmüştür. Özellikle bazilikanın 46 cam vitrayı ağır hasar alırken savaştan sonra günümüze kadar 2 kez restore edilmiştir. Bu tarihi bazilika Cezayir seyahatinizde görmek isteyebileceğiniz mekanlardan biri olarak öne çıkıyor. Neo Bizans mimarisinin çizgilerini taşıyan katedralde, Akdeniz manzarası eşliğinde ziyaretçilere hoş bir anı biriktirme şansı tanır.

Cezayir gezi rehberi, Benin Vizesi, Birleşik Arap Emirlikleri Vizesi, Cibuti Vizesi, Fildişi Sahili Vizesi, Gabon Vizesi, Gine-Bissau Vizesi, Kamboçya Vizesi, Lesotho Vizesi, Ruanda Vizesi, Tanzanya Vizesi, Uganda Vizesi, Zambiya Vizesi, Zimbabve Vizesi, Bahreyn vize, Online vize hizmetleri, Tüm ülke vizeleri, İsveç Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Macaristan Vize, Mısır Vize, Norveç Vizesi, Pakistan Vize, Suudi Arabistan Vize, Cezayir  ülke vizesi  danışmanınız.