• BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN
  • 0533 303 7973 Chat on WhatsApp

Filistin Ülke Bilgisi, umut, yürek, isyan, Filistin’e bin selam

ÜLKE KÜNYESİ

AdıFilistin Devleti
BaşkentKudüs
BaşkanMahmud Abbas
BaşbakanMuhammed Iştiyye
Resmi DillerArapça
Yönetim ŞekliParlamenter Demokrasi
Yüzölçümü6.220 km²
Nüfus5,052 milyon (2020)
Para BirimiMısır lirası (EGP)
Zaman DilimiUTC+2
Telefon Kodu+970
İnternet.ps

Filistin ülke bilgisi, Filistin gezi rehberi, Filistin vize işlemleri ...

Filistin ülke bilgisi; Filistin (Arapça: فلسطين, İbranice: פלשתינה), Doğu Akdeniz'de ve Orta Doğu'da, İsrail topraklarının tamamı ile Gazze Şeridi ve Batı Şeria gibi Filistinlilerin kontrolündeki toprakları kapsayan coğrafi bölge. Bölgenin sınırları oldukça tartışmalıdır ve bazı kaynaklar Ürdün'ü de dahil ederler. Filistin, Kutsal Topraklar olarak bilinir ve Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar için kutsaldır.

20. yüzyıldan beri bölgede Arap ve Yahudi millî unsurlarının mücadelesi devam etmekte, zaman zaman uzun süreli şiddete ve hatta savaşa dönüşmektedir. Filistin kelimesinin kökeni Yunanca Philistia sözcüğüdür ve Filistinlerin yurdu anlamına gelir. Antik Filistinliler (İng: Philistine) MÖ 12. yüzyılda güney sahilinde, Tel Aviv-Yafa ve Gazze arasındaki küçük bir bölgeyi ele geçirmişler ve ilk kez Antik Yunan yazarlar bu bölge için Philistia ismini kullanmışlardır. Filistin adı, 2. yüzyılda Romalılar tarafından Suriye Eyaleti'nin güneyini tarif etmek amacıyla Suriye Filistini şeklinde kullanılmış ve yeniden canlandırılmıştır. Buradan Arapçaya girmiş, en az İslam tarihinin başından beri kullanılmıştır.

Bağımsızlığı 15 Kasım 1988'de Cezayir'de ilan edilmiştir. Aralarında Çin, Rusya, Hindistan ve Türkiye'nin de bulunduğu yüzden fazla ülke tarafından resmen tanınmaktadır. Bağımsızlığı ilan edildiği sırada Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Filistin topraklarında hiçbir kontrolü yoktu. Günümüzde sadece Batı Şeria ve Gazze Şeridi Filistinlilerin kontrolündedir ve bu bölgeler İsrail ordusunun işgali altındadır. Filistin ve İsrail yönetimleri arasındaki barış görüşmeleri devam etmektedir fakat görüşmelerden olumlu sonuç alınamamıştır.

Birleşmiş Milletler, 29 Kasım 2012'de Filistin'in BM'deki 'gözlemci kuruluş' statüsünü, 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsüne yükseltmiştir.BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, Filistin'in talebi için 138 ülke, "evet", 9 ülke "hayır" oyu kullandı, 41 ülke çekimser kaldı. İsveç Parlamentosu 30 Ekim 2014 tarihinde Filistin Devletini resmen tanıdı. Bu karar bir Avrupa Birliği devletinin aldığı ilk tanıma kararı oldu. Eylül 2015 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ilk defa Filistin bayrağı göndere çekildi. New York'taki BM Genel Kurulu'nda aybaşında yapılan oylamada, üye ülkelerin çoğunun 'evet' oyuyla kabul edilen tasarı uyarınca Vatikan bayrağıyla beraber Filistin bayrağının da diğer ülkelerin bayrağının arasında temsil edilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamamaktadır. Ancak sınır kontrolü İsrail Devleti’ne ait olduğu için vize işlemleri İsrail temsilciliklerine yapılmaktadır ve Filistin’e girebilmek için İsrail vizesi talep edilmektedir. Filistin’e seyahat edecek olan vatandaşlarımızın İsrail vizesi almaları gerekir. İsrail vizesini, şahsen İsrail Temsilciğine veya Kolay Vize ofisimize yapabilirsiniz. İsrail Vizesi işlemlerini ayrıntılı bir şekilde anlattık.

Türkiye, Filistin ile yüzlerce yıl öncesine dayanan güçlü sosyal, siyasal, kültürel ve tarihsel bağlara sahiptir. Tarih boyunca her iki devlet ve toplum birbiri ile barış ve kardeşlik ilişkisi içerisinde olmuş, Filistin topraklarının Osmanlı Devleti hakimiyetinde bulunduğu 400 yıllık süreç de, gerek kutsal topraklar, gerek hangi dine ya da etnik unsura mensup olursa olsun bölge insanı açısından barış ve huzurla dolu bir dönem olarak yaşanmıştır.

Türkiye, Filistin ile yüzlerce yıl öncesine dayanan güçlü sosyal, siyasal, kültürel ve tarihsel bağlara sahiptir. Tarih boyunca her iki devlet ve toplum birbiri ile barış ve kardeşlik ilişkisi içerisinde olmuş, Filistin topraklarının Osmanlı Devleti hakimiyetinde bulunduğu 400 yıllık süreç de, gerek kutsal topraklar, gerek hangi dine ya da etnik unsura mensup olursa olsun bölge insanı açısından barış ve huzurla dolu bir dönem olarak yaşanmıştır.

Filistin Ülke bilgisi, Bahreyn vizesi, Benin Vizesi, Dubai Turistik Vizesi, Cibuti Vize, Etiyopya Vizesi, Fildişi Sahili Vizesi, Gabon Vizesi, Gine-Bissau Vizesi, Kamboçya Vizesi, Lesotho Vizesi, Ruanda Vizesi, Tanzanya Vizesi, Uganda Vizesi, Umman Vizesi, Zambiya Vizesi, Zimbabve Vizesi, Bahreyn vize, Online vize hizmetleri, Tüm ülke vizeleri, İsveç Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Macaristan Vize, Mısır Vizesi, Norveç Vizesi, Pakistan Vizesi, Polonya Vize, Rusya Vizesi, Filistin ülke bilgisi ve vize işlemleri danışmanınız.