• BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN
  • 0533 303 7973 Chat on WhatsApp

Kazakistan Ülke Bilgisi, Kazakistan ülkesini Keşfet !

ÜLKE KÜNYESİ

AdıKazakistan Cumhuriyeti
BaşkentNur-Sultan (Astana)
BaşkanKasım Cömert Tokayev
BaşbakanAskar Mamin
Resmi DillerKazakça, Rusça
Yönetim ŞekliAnayasal Cumhuriyet
Yüzölçümü2.724.900 km²
Nüfus18,28 milyon (2018)
Para BirimiTenge (KZT)
Zaman DilimiUTC+5
Telefon Kodu+7-6xx, +7-7xx
İnternet.kz, .қаз

Kazakistan Ülke bilgisi, Kazakistan gezi rehberi ve Vize işlemleri

Kazakistan (Kazakça: Қазақстан, Qazaqstan, /qɑzɑqstɑ́n/), resmî adıyla Kazakistan Cumhuriyeti, Orta Asya ve Doğu Avrupa’daki bağımsız devlettir. Kazakistan, (Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, ve Türkmenistan ile birlikte) günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup Türk Keneşi ve TÜRKSOY'un üyesidir. 2.724.900 km² yüzölçümü ile (Batı Avrupa'nın yüzölçümü kadar) dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesidir. Müslüman ülkelerin ve Türk devletlerinin yüzölçümü bakımından en büyüğü, doğal kaynaklar bakımından da en zenginidir. Kazakistan Türk tarihinin önemli devletlerinden olan Saka, Hun, Göktürk, Kıpçak, Karahanlı, Altın Ordu gibi devletlerin merkezüssü, Kıpçak, Oğuz, Karluk gibi Türk boylarının beşiği olmuştur. Başkent Astana'dır.

Kazakistan Cumhuriyeti 1991 yılında siyasi haritalarda belirerek Avrasya'nın merkezinde konumlanmıştır. Kaynağı Türkçe olan Kazak kelimesinin anlamının "hür adam" olduğu düşünülmekte ve bu lakabın tarihsel olarak hürriyetlerine düşkün yörüklerden oluştuğu göz önüne alındığında yerinde bir tanımlama olduğu ortaya çıkmaktadır. Binlerce yıl boyunca, bu yörükler kalabalık büyük baş hayvan sürülerini gütmüşler, bölgenin yamaçları ve nehir vadilerinde zengin toprakları işlemişlerdir. Değerli kürklerin sevk edildiği tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun her ikisi de bölgeden geçerek Kazakistan'ı kültürel, ticari ve ekonomik anlamda Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumuna getirmiştir.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki vize muafiyeti anlaşması çerçevesinde vatandaşlarımız 30 günü aşmayan seyahatleri için Kazakistan’a vizesiz olarak gelebilmektedir. Yürürlükteki vize rejimi uyarınca, Kazakistan’da 30 günden daha uzun süreyle ikamet etmek isteyen vatandaşlarımızın Kazakistan'ın bulundukları ülkedeki temsilciliklerine önceden müracaat ederek amacına uygun vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Tüm dünyada, eko turizm, milli parklar ve rezervler gibi özel olarak korunan doğal alanların yakınında giderek daha popüler hale geliyor. Bunun nedeni, el değmemiş vaasların orada korunması ve insanlara herhangi bir rekreasyon aktivitesine izin velse bile, oldukça sıkı şekilde düzenlenmiş olmasıdır. Sayfamızda not edeceğimiz bu yirmiden çok daha fazla yer var. Yalnızca ülke genelinde ilk seyahat edenlere yardımcı olacaktır.

Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin her yıl dönümü kutlanıyor. Bağımsızlığını 16 Aralık 1991 tarihinde ilan Kazakistan'ı ilk tanıyan ülke olan Türkiye, bu ülkeyle 2 Mart 1992'de diplomatik ilişki kurdu. İlk Büyükelçisi Argun Özpay, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e 21 Nisan 1992’de güven mektubunu sundu. Aynı zamanda bağımsız Kazakistan tarihindeki ilk yabancı diplomatik misyon olarak kayıtlara geçti.

Kazakistan ülke bilgisi, Bahreyn vizesi, Benin Vizesi, Dubai Turistik Vizesi, Cibuti Vize, Etiyopya Vizesi, Fildişi Sahili Vizesi, Gabon Vizesi, Gine-Bissau Vizesi, Kamboçya Vizesi, Lesotho Vizesi, Ruanda Vizesi, Tanzanya Vizesi, Uganda Vizesi, Umman Vizesi, Zambiya Vizesi, Zimbabve Vizesi, Bahreyn vize, Online vize hizmetleri, Tüm ülke vizeleri, İsveç Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Macaristan Vizesi, Mısır Vizesi, Norveç Vizesi, Pakistan Vizesi, Polonya Vizesi, Rusya Vizesi, Kazakistan ülke bilgisi danışmanınız.