• BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN
  • 0533 303 7973 Chat on WhatsApp

Mısır Vizesi, Mısır Vizesi ve Evrak onayı çok kolay !

Mısır Ticari Vize

Mısır’da yapılacak seminer ve toplantılara katılmak, iş görüşmesi yapmak veya fuarları ziyaret etmek amacıyla yapacağınız seyahatlerinizde, Mısır ticari vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Mısır vizesi 2021 için istenilen evrakları sizlere ön bilgi olması açısından paylaşmış bulunmaktayız. Web sayfamızı inceleyerek Mısır vizesi başvuru hazırlık sürecini bu bilgiler ile planlayabilirsiniz.

Mısır Turistik Vize

Mısır turistik vize, Mısır’a turistik gerekçe ile gidecek olan gezginlerin alması gereken bir vize türüdür. Umuma mahsus pasaport sahipleri turistik seyahat için gerçekleştirmek istedikleri süreleri fark etmeksizin Mısır’a giriş öncesinde Mısır turist vizesi almalıdırlar. Mısır vizesi kısa süreli bir vize olup maksimum 90 gün içerisinde 30 gün kalışlı olarak verilmektedir. Mısır Vizesi için iletişime geçiniz.

Aile ve Arkadaş Ziyareti

Aile, akraba, düğün, etkinlik veya ziyaret gibi nedenlerde seyahat etmek isteyen yolcularımız için Mısır ziyaretçi vizesi alınması gerekir. Mısır Aile ve Arkadaş ziyareti vizesine Mısır sınırları içerisinde ikamet etmekte olan aile bireyi veya arkadaşınız olması durumunda ziyaret amacına sadık kalarak başvuru yapılabilmektedir. Ziyaret vizesi ile aynı zamanda Mısır’da turistik gezi yapılmasını sağlar.

Mısır Evrak Onayı

Mısır evrak onayı, belgedeki imzanın doğruluğunu ve bir belgenin yasallığının tasdik edilerek başka bir ülkede de geçerliliği sağlayan idari bir işlemdir. Belge tasdik işleminde, bölgenin valiliği ve Türkiye'den mal ithal eden firmanın bağlı bulunduğu ülkenin konsolosluğu belgenin gerçek olduğunu onaylayarak belgeyi (fatura, vekaletname, Diploma, menşe) Türkiye dışında da yasal hale gelir.

Mısır vize işlemleri, Mısır ticari vize, Mısır Turistik vize işlemleri ...

Web sayfamız Mısır vizesi başvurusu ve evrak tasdik işlemleri için kolaylaştırılmış bir işlem hizmeti sağlamak üzere hazırlanmıştır. Sayfamızın devamında Mısır Arap Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından belirlenmiş vize başvuru evrak listelerini ve başvuru koşullarını araştırabilir, Mısır vizesi başvuru formunu indirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Mısır’a yapacakları her türlü seyahatlerde Mısır vizesi başvurusu yapmak zorundadır. 45 yaş üzeri olan seyahat edecekler için kapıda vize uygulaması bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin diğer pasaport türlerine Mısır Vizesi almadan seyahat etmeleri mümkündür. Vize işlem hizmetinden yararlanmak için web sayfamızın İletişim Bilgileri menüsünü ziyaret ederek Kolay Vize Danışmanımızı arayabilir veya vize@kolayvize.org e-posta hesabımıza yazabilirsiniz.

Vize başvurunuzdan önce, ziyaret amacınızın net olması gerekmektedir; vize başvurunuz boyunca size yardımcı olacağımızı ancak vize kategorinizin seçimi konusunda size tavsiyelerde bulunma ya da rehberlik yapma konusunda yetkili olmadığımızı unutmayınız. Görevimiz temel olarak idari olduğundan ve tamamen Mısır Konsolosluğu'nun inisiyatifinde olduğundan, vize alıp almayacağınız ya da başvuru süresinin ne kadar süreceği gibi konularda net bilgi vermeye sahip değiliz.

Mısır'a seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için sitemizde sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Seyahate katılacak herkes için (küçük çocuklar da dahil) ayrı başvuruda bulunulması şarttır. Mısır ülkesine girişinizden önce Mısır vizesi için başvuru yapmanızı öneririz.

Başvurunuzu aşağıdaki dört aşamada hazırlayınız:

1. En az 1 yıl geçerli bir pasaporta sahip olduktan sonra yapılması gereken diğer işlem başvuru sahibinin meslek grubuna ve gidiş amacına bağlı olarak gerekli dokümanları hazırlamanızdır. Evrak hazırlama süreci kişiden kişiye değişmekle beraber maksimum 2 iş gününüzü alacak bir zaman dilimidir. Tüm işlemlerinizi tamamlamış olsanız dahi eksik ya da yanlış sunulan evrak tüm vize alma sürecinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu sebeple vize alma işlemini ciddiye almanız ve bu doğrultuda sizden talep edilen evrakları dikkatli bir şekilde temin etmeniz gerekir. Gidilecek ülkeye göre doğru başvuru formu, elçiliğin/konsolosluğun talep ettiği formatta yazılmış dilekçeler, ilgili konaklama ve uçuş kanıt belgesi gibi dokümanlar vize başvuru dosyasında tam ve doğru bir şekilde bulunmalıdır. Kişi hazırlamış olduğu onay yapılacak evrakı veya vize takip dosyasını ile birlikte başvuru merkezi veya elçilik/konsolosluk önünde tam saatinde bulunmalıdır. Randevu sırası geldiğinde şahsi evrakları ile mülakata katılır veya tarafımızdan ilgili kosolosluğa/büyükelçiliğe teslim edilir.

2. Başvuru sahibinin hazırlamış olduğu şahsi evraklardan veya vize dosyasından sonra Mısır Başkonsolosluğundan randevu alınması gerekir. Randevu zorunluluğu bulunan ülkeler için randevusuz işlem yaptırmak çok acil ve önemli durumlar (sağlık, eğitim vb.) hariç söz konusu dahi olamaz. Bu sebeple konu ile ilgili yeterli araştırma yapılmalıdır. Randevu alınırken dikkat edilmesi gereken hususların başında pasaport bilgilerinizi doğru kodlamak ve seyahat tarihinizi baz alacak şekilde randevu planlaması yapmaktır. Tavsiye edilen randevu zamanlaması seyahatinizden 1 ay öncesi olarak belirlenebilir. Bazı ülkelerin vize başvuru sonuçlanma süresi kısa olmasına rağmen, randevu yoğunluğu nedeni ile randevu sırası geç tarihe verilebilir. Yanlış kodlanan pasaport bilgileri (pasaport numarası, ad soyadı, doğum tarihi vb.) elçilik/konsolosluk çalışanın inisiyatifinde olmakla beraber randevunuzun kabul edilmemesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden kişiye; bilgilerini kontrol ederek randevuya gelmesi tavsiye edilir.

3. Mülakat işlemlerinin tamamlanmasının ardından vize başvuru ücreti ödenir. Başvuru ücretinin ödenme şekli TL olarak ve nakittir. İstanbul Mısır Başkonsolosluğu randevu ücreti istememektedir. Bazı ülkelerin vize ücreti, başvurudan önce ilgili ülke konsolosluğunun belirlediği banka hesabına TL veya döviz olarak yatırılır. Bazı ülkeler ise vize ücretini başvuru sırasında TL ve döviz olarak almaktadır.

4. Ödeme işleminin tamamlanması bir bakıma vize başvuru sürecinin sona erdiğini gösterir. Ancak vize başvurusunu tamamlamak işleminizin bittiği anlamına gelmez. Vize sonucunuz tarafınza bildirilene dek elçilik veya konsolosluğun başvuru sahibinden ek evrak isteme hakkı vardır. Bu sebeple başvuru işleminiz tamamlandıktan sonra size verilen ‘başvuru takip fişi’ ile başvuru durumunuzu telefon ile takip etmelisiniz. Vize veya evrak işlemlerinizin sonucu başvuru merkezi veya ilgili elçilik/konsolosluktan bizzat almanız beklenir ya da sizin adınıza başvuru işlemlerinizi takip eden kişi ve vize danışmanlık hizmeti veren kurumlar aracılığı ile alınabilir.

Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından kişinin vize başvuru sonucu olumlu ise vize onayı pasaportuna işlenir. Verilen vize onayında ‘vize süresi, tekli veya çoklu giriş’ gibi bilgiler yer alır. Eğer kişinin vize başvuru sonucu olumsuzsa yani red cevabı verilmiş ise bu red beyanı kişiye pasaportu ile birlikte teslim edilir. Ret alma nedenine göre kişinin yeniden vize başvurusu yapma hakkı süre kısıtlaması olmaksızın her zaman vardır. Vize almak istediğiniz ülkeyi seçmek için tıklayın!

Mısır Vize Başvurusu

Mısır vizesi başvurusunda bulunmak üzere Mısır Başkonsolosluğu veya Danışmanlarımıza randevu alınıp alınmadığı konusunda takip ediniz. Eğer şahsen gelmeniz gerekiyor iseniz randevunuza zamanında geliniz. Görüşmede tüm başvuru evrakları eksiksiz teslim edilir, vize işlem ücreti ödenir ve seyahatinizle ilgili soruları cevaplandırmanız istenir.

Başvuru sahipleri, yoğun trafik ve kalabalıktan kaçınmak için başvurularını normal çalışma saatleri dışında prime time'da (08:00 - 08:30) arasında başvuru yapabilir. Bu yeni isteğe bağlı hizmet, özellikle başvuru yapmak için çalışma saatleri sırasında merkezimize gelemeyen başvuru sahipleri düşünülerek sunulmaktadır. Ekstra ücreti bulunmaktadır.

Mısır Vizesi Başvuru Kararı

Mısır Başkonsolosluğu vize başvurunuza ilişkin değerlendirmeyi tamamladıktan sonra Kolay Vize Başvuru Merkezi ile iletişim kuracaktır. Başvurunuz onaylandığında Vize etiketinin yapıştırıldığı pasaportunuzu alacaksınız. Vize etiketinizdeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır.

Vize sahipleri için notlar!

Mısır Vizesi etiketinizdeki bilgilerde herhangi bir hata oluşmadığı takdirde, seyahatinize hiçbir engel yoktur. Pasaportu teslim aldığınızda vize etiketindeki bilgileri lütfen kontrol ediniz. Hatalı bilgilerin düzeltilebilmesi ve vizenin yeniden tanzim edilebilmesi için hatalı bilgileri derhal Kolay Vize Danışmanı na bildiriniz!

Vizeye sahip olmak seyahat eden kişiye koşulsuz şartsız Mısır´a giriş hakkı tanımamaktadır. Bu konuda nihai kararı Mısır ülkesi’ne girişte hudut kontrol makamları vermektedir. Sınır güvenlik görevlileri girişte pasaportunuz ve geçerli vizeyle birlikte, maddi durumunuz, seyahat süresi ve seyahat amacınıza dair belgeleri talep edebilmektedir. Dolayısıyla vize başvurusunda ibraz ettiğiniz evrakların bir kısmını (Mısır'a davetiye, otel rezervasyonu seyahatinizde yanınızda bulundurunuz.

Yolculuk nereye olursa olsun, dönüş sevdiklerinize olsun. Kendinize dikkat ediniz. İyi yolculuklar

Mısır Vizesi, Mısır vizesi nasıl alınır? Amerika Vizesi, Fransa Vizesi, İngiltere Vizesi, Hollanda Vizesi, Avusturya Vizesi, Dubai Vizesi, Belçika Vizesi, Bulgaristan Vizesi, Cezayir Vizesi, Çad vizesi, Çek Vizesi, Çin Vizesi, Fildişi Sahili Vizesi, Filistin Vizesi, Fransa Vizesi, Gana Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi, İsrail Vizesi, İsveç Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Macaristan Vize, Mısır ticari vize, Mısır Turistik Vize, Norveç Vizesi, Pakistan Vizesi, Polonya Vize, Rusya Vizesi, Suudi Arabistan Vizesi, Mısır ülke Vizesi danışmanınız.